RATSASTUSTUNNIT


Tervetuloa ratsastamaan mukavasti, hyvissä puitteissa ja osaavissa käsissä!

TUNNIT VARATAAN HOPOTI PALVELUSTA!

WWW.HOPOTI.COM 

JOHTUEN KORONA VIRUKSESTA TOIMINNASSA MUUTOKSIA JA MUOKKAAMME RYHMIÄ TURVALLISUUDEN JA KANNATTAVUUDEN PARANTAMISEKSI. ALLA KORONAN TURVALLISUUS OHJEET! LUE! 

Hyvät asiakkaat.
Tallimme toiminta noudattaa Kiuruvedellä kuin Haapavedelläkin Srl:n ohjeistusta.
Tunnit pyörivät normaalisti ja EHDITTOMASTI SAIRAANA EI SAA TULLA TALLILLE!
Talli alueella turha oleilu on kielletty. Taukotuvassa/varustehuoneessa vain vaihdetaan vaatteet ja viedään varusteet. Ei käteismaksua ollenkaan. Kaikki maksut tilille ja viitteet tallien ilm. taululla TAI PANKKIKORTILLA! 
Peskää käsiä aina kun mahdollista ja käyttäkää käsidesiä.
Ilmoita välittömästi jos sairastut tai perut tuntisi.

Yhdistämme tunteja tarvittaessa jotta toiminnassa olisi järkeä.
Kiitos kaikille ymmärryksestä ja kaikki olette ja olemme tärkeitä!
Hoidetaan yhdessä hevoset ja itselle sekä annetaan kyytiä koronalle!

Suomen Ratsastajainliitto kehottaa ottamaan viranomaisten määräykset vakavasti kaikessa ratsastukseen liittyvässä toiminnassa koronavirustilanteessa.

Suomen hallitus on todennut yhteistoiminnassa tasavallan presidentin kanssa, että maassa vallitsee koronavirustilanteen vuoksi poikkeusolot. Linkki valtioneuvoston sivuille.

Suomen Ratsastajainliitto kehottaa ottamaan hallituksen määräykset vakavasti kaikessa ratsastukseen liittyvässä toiminnassa.

Hallitus rajoittaa julkiset kokoontumiset kymmeneen henkilöön ja suosittelee välttämään tarpeetonta oleilua yleisillä paikoilla. Määräyksen mukaan suljetaan valtion ja kuntien museot, teatterit, Kansallisooppera, kulttuuritalot, kirjastot, kirjastoautot, Kansallisarkiston asiakas- ja tutkijasalipalvelut, harrastustilat ja -paikat, uimahallit ja muut urheilutilat, nuorisotilat, kerhotilat, järjestöjen kokoontumistilat, vanhusten päivätoiminta, kuntouttava työtoiminta ja työkeskukset. Hallitus suosittelee yksityisen ja kolmannen sektorin toimijoiden sekä uskonnollisten yhteisöjen toimivan samoin.

Ihmisten terveys ja turvallisuus on Ratsastajainliitolle ensisijainen asia. Myös hevosten hyvinvoinnista tulee huolehtia. Suomen Ratsastajainliitto ei ole viranomainen, ja sikäli se ei ole määräysvallassa koskien tallien toimintaa. Liitto antaa voimakkaan suosituksen tallien toimintaa koskien seuraavasti:

Talleilla kävijöiden määrä tulisi rajoittaa minimiin niin, että paikalla ei ole ylimääräisiä, ulkopuolisia kävijöitä, vain hevosten omistajat sekä vakituiset hoitajat ja ratsastajat. Määrää suositellaan säännösteltäväksi niin, että paikalla ei ole samanaikaisesti yli kymmentä henkeä. Tämän toteuttamiseksi kävijät voidaan jakaa ajallisesti eri ryhmiin. Ratsastajien määrä tulisi rajata pieniin ryhmiin ja välttää lähikontakteja kaiken toiminnan suunnittelussa.

Suosittelemme harkintaan ja varovaisuuteen kaikessa tallitoiminnassa, kuten huolelliseen käsien pesuun ja lähikontaktien välttämiseen. Tallilla kävijöiden rutiinit tulisi harkita niin, että ihmiset eivät kävisi turhaan tai oleskelisi pienissä yhteisissä tiloissa, kuten varustehuoneessa. Varusteiden säilyttämistä muissa kuin yhteistiloissa voisi harkita.

Tallille tai ratsastamaan ei pidä lähteä lainkaan, jos on flunssan oireita. Lähikontaktien välttäminen tulisi ottaa huomioon sekä tallin sisätiloissa että ratsastustoiminnan järjestämisessä. Tallien tulisi järjestää mahdollisuudet käsihygienian ylläpitoon käsidesin saatavuudella ja / tai käsienpesumahdollisuudella. Hevosten hyvinvoinnin varmistaminen.

Hevoset tarvitsevat jatkuvaa ja säännöllistä ruokintaa, hoitoa ja ulkoilua. Koronavirustilanne voi vaarantaa hevosten hyvinvoinnista huolehtimisen esimerkiksi yrittäjän tai henkilökunnan sairastumisen tai karanteenin vuoksi.

Ratsastajainliiton vastuutyöryhmä työskentelee parhaillaan alueellisten vapaaehtoisten verkoston luomiseksi, niin että tarvittaessa olisi mahdollista pyytää ja saada apua nopeastikin. Mukaan on tulossa muitakin hevosalan järjestöjä. Tiedotamme asiasta lisää tiistaina.

Kehotamme seuraamaan valtakunnallisten ja paikallisten viranomaisten päivittyviä määräyksiä, ohjeita ja suosituksia ajantasaisesti.  Kiitos!

 

 • KYSYNNÄN MUKAAN LAUANTAISIN OMATOIMITUNNIT JA OHJATUT TUNNIT!! Kysy lisä

RATSASTUSTUNNIT TIIVISTETTYNÄ

 alla infoa tunneista!

 1. Ponitalutukset varauksesta 15-30 min poneilla, hinta 20€, (Sarjakortti, irtotunti).
  Tarkoitettu kaikille pienille ratsastajille jotka haluavat kokeilla ratsastusta. ( EI IKÄRAJAA, N 2-7 V)

 2. Alkeisryhmät (kausikortti, sarjakortti ja irtotunti)
  Vähän ratsastuskokemusta omaaville ratsastajille. Huom! alennettu hinta jos tuot itse taluttajan!

 3. Alkeisjatkoryhmät (kausikortti, sarjakortti ja irtotunti)
  Tarkoitettu jo edistyneemmille alkeisratsastajille jotka pärjäävät jo ilman avustajaa.

 4. Jatkoryhmät (kausikortti, sarjakortti ja irtotunti)
  Edistyneiden ryhmä jossa kaikki ratsastajat hallitsevat hevoset kaikissa askellajeissa ja ratsastavat vähintää He B:n asiat, Re vaatimus 70-80 cm.

 5. Valmennusryhmät (kausikortti, sarjakortti ja irtotunti)
  Valmennusryhmät ovat tehokkaampia mitä jatkotasonryhmät, siellä tähdätään kilpailuihin ja ratsastataan mm vuoroviikoin koulu/esteitä. Omat ohjaajamme pitävät tunnit.

 6. Ulkopuoliset valmentajat, (vain käteinen)
  Tallilla käy ulkopuolisia valmentajia kerran n.1X kk. He antavat lisäpotkua ja uusia näkökulmia ratsastajillemme.

  Valmentajat kautena 2019-2020
  - ESTE: LAJIVALMENTAJA MATTI EKLUND
  - CR/KOULU/ESTE: MASTER-OPETTAJA/ CR OHJAAJA III EERIKA HÄKKINEN.
  - KOULURATSASTUS: MARI-TIINA JÄÄSKELÄINEN  (tunnit myös torstaisin!)                                                                                             LISÄKSI TALLILLA TUNTEJA PITÄÄ VAKIO OPET RATSASTUKSEN OPETTAJA OUTI TUORILAINEN, OHJAAJA TIINA DAHLGREN
 7. HARJOITUSKILPAILUJA JA 1 TASOISIA RATSASTUSKILPAILUJA, (vain käteinen)
  Tallillamme järjestetään kerran kuukaudessa vuoroin este ja kouluratsastuskilpailuita. Meidän kilpailuihin voivat osallistua kaikki.
  Lisäksi TEAM TALLI TAITAVAT KAVIOT tekee kilpailumatkoja ulkopuolisiin kilpailuihin.

*NOUSE HYMYSSÄ SUIN RATSAILLE*