GREEN CARE

Mikä on Green Care?

Green Care on luontoon ja maaseutuympäristöön liittyvää ammatillista toimintaa, jolla edistetään ihmisten hyvinvointia ja elämälaatua. 

 

Ammattialan osaamisen mukaisesti käytetään monia erilaisia eläin- ja luontoavusteisuuden menetelmiä. Näitä ovat muun muassa ratsastusterapia  ja sosiaalipedagoginen hevostoiminta, sosiaalinen ja terapeuttinen puutarhatoiminta, maatilojen kuntouttava toiminta sekä ekopsykologian menetelmät. Toimintaa harjoitetaan tavoitteellisesti, vastuullisesti sekä ammatillisesti.  

 

Hyvinvointia lisäävät vaikutukset syntyvät muun muassa luonnon elvyttävyyden, osallisuuden ja kokemuksellisuuden avulla. Toiminta sijoittuu usein luonnonympäristöön tai maatilalle, mutta luonnon elementtejä voidaan tuoda ja käyttää myös kaupunki- ja laitosympäristöissä. (Green Gare Finland)

LUE LISÄÄ GREEN CARE FINLANDIN SIVUSTOLTA TÄSTÄ PÄÄSET SINNE.

 

Luontovoima ylläpitävää terveyttä ja hyvinvointia

  • Ennalta ehkäiseville ja terveyttä tukevien hyvinvointipalveluiden kehittämiselle on selkeä tarve. Suomalainen luonto tarjoaa erinomaiset mahdollisuudet monenlaiseen luonnossa tapahtuvaan virkistymiseen, elpymiseen ja voimaantumiseen. Luontoelämyksiin pohjautuvilla palveluilla voidaan tukea vaikkapa työssäkäyvien jaksamista, suojata mielenterveyden ongelmilta tai auttaa ikäihmisten toimintakyvyn ylläpitämisessä
  • Luonnonympäristöjä ja eläimiä voidaan hyödyntää myös kasvatustyössä. Koulun ulkopuolinen oppiminen, esimerkiksi luontoretket ja maatilavierailut tarjoavat omakohtaisia elämyksiä ja kokemuksellista oppimista, mikä täydentää koulun tietopainotteista opetusta. Luontosuhteen syvenemisen ohella voidaan opetella myös sosiaalisia taitoja. (green Care Finlandin sivuilta)

Hoiva_voima_19Hoiva_voima_2_19

Talli Taitavat Kaviot/Koivukallion tila tarjoaa 2019 syksystä alkaen:

  • Maatilan päivätoimintaa, (Voima/mahd. yhteistyössä Hoiva),(hevoset, lampaat, kanat, koirat, kissat) (yksittäiset asiakkaat sekä ryhmät)

Järjestämme päivätoimintaa maatilan ympäristössä. Jokaiselle teemme suunnitelman tavoitteista ja toiminnoista. Meillä pääset tekemään tilan töitä ihanassa maatilan ympäristössä ohjattuna ammattilaisten kanssa. Myös luontohoiva mahdollinen yhteistyön kautta. Myös maksusitoumukset.

Päivätoiminnan hinta 65€ 1-1,5 h/ 1 hlö, 2 hlöä 50€/hlö.

Tallitaitavatkaviot-

  • Hevostoimintaa ( Voima, mahdollisesti yhteistyössä sosped. toimintaa, Hoiva) (yksittäiset asiakkaat sekä ryhmät)

Erikoistumme tuottamaan Green Care palveluita yhteistyössä toimintaterapeutin/sosiaalialan yhteistyökuvioiden kautta.

Luontovoiman puolelta pidämme tyhy-päiviä. Heppajalista, ajo-opetteluja "Poniformulat", Tunnehevonen maastakäsittelyä.

Hinnat vaihtelee sisällöstä riippuen n 45€-75€/hlö kysy tarkempi tarjous

Tallitaitavatkaviot-7

  • Lammaspaimennus metsäpaimen (Voima) (yksittaiset asiakkaat sekä ryhmät)

Lammaspaimennuksessa toteutamme luonnon, metsän, eläinten yhteistyössä tapahtuvaa voimaantumista. Lähdelle metsään paimeneen juomme kahvit/teet metsä aukiolla. Kuljemme verkkaisesti reitillä. 5-10 suomenlampaan kanssa kuljetulla matkalla otamme muistoannkkurin mukaan ja teemme kullekin asiakkaalle tilanteen ja hetkeen sopivia harjoitteita. Anna eläimen ja luonnon voimauttaa.

Metsäpaimennus ryhmälle 250€ sis. 5 hlöä. Yksityis paimennus/ max 2 hlöä 100€. Kysy tarjousta!  

Tallitaitavatkaviot-

  • Tila tulee kaupunkiin palvelu ( Voima, talutus, ajelutus, hoito, eläimiä esim. tapahtumiin)

Tulemme erilaisiin tapahtumiin eläimiemme kanssa. Tutustua voi eri harjoitteiden kautta maatilan eläimiin. 

Järjestämme ruokintaa, rapsuttelua, talutusratsastusta tai ajelua miten vaan sovimme. Jokaisen palvelun tilaajan kanssa sovimme kullekin sopivan teeman, aiheen ja tavoitteen. 

Hinta: Ajelun/ ratsastuksen yhteydessä (150€-250€ ensimmäinen h ja seuraavat 100€/150€) eläinpalvelu 50€. Ilman ratsastus/ajelu palvelua 150€/ryhmä. 

  • Aktiviteetit vanhuksille  (Luontovoima ja yhteistyössä luontohoiva) (yksittäiset asiakkaat sekä ryhmät)

Kiltit ja koulutetut eläimet voimauttavat ja tuovat iloa vanhuksille käynneillä vanhainkodeissa. Tarjoamme luontovoimaa hevosajelun merkeissä, eläinten rapsuttelun merkeissä. 

Tulemme palveluyksikköön eläinten kanssa ja tarjoamme yhteistyössä suunnitellut toiminnot tilaajan kanssa.

Hinnat riippuen palvelun laajuudesta ja kestosta 100€-250€. Pyydä tarjous!  

Pyydä meiltä tarjous toiminnoistamme. Toimintamme kunnioittaa Green Caren ideologiaa. Toiminta on vastuullista, suunnitelmallista ja turvallista.

Meillä on olemassa turvallisuussuunnitelmat sekä toimintamme on vakuutettua. Olemme Green Care Finlandin jäseniä.

Tiina Dahlgren vastaa GC toiminnasta ja on saanut Kajaanin ammattikorkeakoulusta perus Green Care koulutuksen. (5 OP) ja opinnot jatkuvat kun koulutuksia tulee lisää.

OTA ROHKEASTI YHTEYTTÄ! kiuruvesi@tallitaitavatkaviot.fi tai 0404191257/Tiina

Tilamme hakee Green Care laatumerkkiä jossain vaiheessa kunhan toiminta saadaan käynnistymään kunnolla.

Logo2019_5_4_1Tallitaitavatkaviot-